Pao_de_queijoAmaryllis koopt in dit filmpje Pão de Queijo. Dit is een typisch Braziliaans gerecht. Het zijn kleine gebakken deegbolletjes met een lichte kaassmaak. Het recept is al bekend sinds de 18e eeuw, maar pas vanaf de jaren 1950 is pão de queijo een populaire snack geworden.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Pão de queijo is gemaakt van cassavemeel. Dit wordt aangevuld met olijfolie, zout, eieren, melk en kaas. Van buiten is het krokant en goudgekleurd, terwijl het van binnen zacht en zelfs een beetje sappig is.

Maak zelf ook Pão de Queijo:
Dit heb je nodig:
1 kilo cassavemeel’
3 koppen melk
1 kop olijfolie
1 soeplepel
zout
4 eieren
500 gram geraspte kaas

Zo maak je het:
Meng het zout en cassavemeel. Mix in een pan de melk en olijfolie en kook het tot het kookpunt. Voeg nu de mix van cassavemeel en zout toe en blijf roeren tot het een homogene massa wordt. Laat het deeg nu afkoelen.
Voeg vervolgens de eieren toe en kneed ze met de hand tot het deeg crème-achtig is (maar wel droog!). Voeg nu de geraspte kaas toe en mix deze door het deeg tot het gelijkmatig verdeeld is. Pak nu steeds een beetje deeg en rol ze tussen de handen tot bolletjes.
Een tweede manier is om pão de queijo-mix te kopen in een speciaalzaak, daar hoeft dan alleen nog water en eieren bij.

Vet de bakplaat in en plaats de bolletjes op de plaat, alvorens het in de oven te stoppen.
Na ongeveer 20 minuten bij 180 graden zouden de “pães de queijo” klaar moeten zijn.

[bron: Wikipedia]

Eén ReactieRens
Over deze Informatie van het Braziliaanse gerecht Pão de Queijo wat sinds 1950 een populaire snack geworden. Vond ik interesant om te horen. Maar ik heb dat nog nooit gegeten. Groetjes van Rens.

Geef een Reactie

Reacties zijn gesloten.