Little WingsEr bestaan wel 140.000 soorten vlinders op de hele wereld. Al deze soorten zijn onderverdeeld in heel veel families.
Praktisch zijn ze makkelijker te verdelen in dagvlinders, nachtvlinders en motten.
De dagvlinders zijn de bekendste vlinders. Alle dagvlinders vliegen overdag. In Nederland en België komen ongeveer 100 soorten voor. De nachtvlinders vliegen vooral ’s nachts, maar er zijn er ook die overdag vliegen. In Nederland en België komen ongeveer 950 soorten voor. Van de motten komen zo’n 1500 soorten in Nederland en België voor. Dit zijn meestal kleine vlindertjes die lastig te onderscheiden zijn… en ook de gevreesde klerenmot hoort erbij.

De vlinders die als trekvlinder in het voorjaar en de zomer naar Nederland komen zijn in het algemeen afkomstig uit Zuid-Europa, Centraal-Europa, Noord-Afrika, Centraal-Afrika en Anatolië, het schiereiland in het uiterste westen van Azië.

BalancerendeVlinderLaat een vlinder balanceren op je vingertopje!
Wat heb je nodig:
* Download het plaatje van de vlinder hiernaast, en print het uit.
Download de Balancerende vlinder
* 180 – 210 grams papier
* Lijm of plakband
* Kleurpotloden
* 2 muntjes van 5 eurocent, of 10 eurocent

Wat moet je doen:
Print de vlinder uit (als de printer dat trekt al op 180 grams of meer papier). Zo niet, dan print je de vlinder uit, en plak je het op zwaarder papier. Knip de vlinder vervolgens uit. Maak de vlinder vrolijk en kleur ‘m in. Lijm de twee muntjes op de plek die aangegeven staat op de tekening. Klaar is Kees.
Laat nu de vlinder op je vingertop balanceren…

Succes met het zoeken van de juiste balans!

Eén ReactieRens
Ik vind het interesant om te horen dat de vlinders naar Nederland komen in het voorjaar en de zomer. Maar ik wist niet dat ze in plaats van de Amazone en Brazilië ook in Zuid-Europa, Centraal-Europa, Noord-Afrika, Centraal-Afrika en het schiereiland Anatolië leefden. Groetjes van Rens.

Geef een Reactie

Reacties zijn gesloten.