Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Ingrediënten:
2 bekers gewelde zwarte ogen bonen (Black eyed peas)
1 beker water
2 teentjes knoflook
11/2 eetlepel groene peper
1 theelepeltje bakpoeder
1 theelepeltje zout
olie om in te bakken

Bereiden:
Doe alle ingrediënten in een blender.
Mix het ongeveer 4 minuten totdat je deeg krijgt.
Giet dit in een kom. Verwarm flink olie in een pan (je gaat frituren)
Schep nu een voor een eetlepels deeg, en laat deze in de olie glijden. Bak ze ongeveer 8 minuten. Schep ze er dan uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Het deeg dat tijdens het bakken nog in de kom zit, moet je wel af en toe omscheppen.

En wil je het helemaal traditoneel maken, dan moet je aan de gewone olie 3 eetlepels palm-olie toevoegen…. dat heeft een sterke typische smaak.

En je kunt het vullen met van alles. Garnalen of gamba’s zijn er erg lekker in.

Eet smakelijk!

Eén Reactie



Rens
Ik heb dit recept van Brazilië nog nooit gezien en gehad. Maar in Brazilië lijkt het een goed snack. Groetjes van Rens.

Geef een Reactie

Reacties zijn gesloten.